Alegerea canalelor de promovare online adecvate pentru business-ul sau campania ta

MARKETING ONLINE

Alegerea canalelor de promovare online adecvate pentru business-ul sau campania ta
play icon
strategie canale de promovare

Video transcript

Abordez in acest video una dintre cele mai controversate intrebari din marketing-ul online „Pe ce canale online si in ce mod e cel mai bine sa ma promovez?”.

Ca specialist de marketing sau investitor intr-un business intrebarea pe care ti-o pui poate varia de la „Cum imi pot creste vanzarile din mediul online?” la „Cum pot creste impactul campaniilor digitale asupra vanzarilor, fie ele online sau offline?”.

Uneori se intampla ca bugetele sa fie migrate spre medii emergente, cum a fost Facebook pentru cativa ani, in speranta unor rate de castig mai mari. Acest lucru se intampla atunci cand pe anumite medii, cum este Google AdWords, creste competitia si implicit sumele investite. 

Totusi, solutia nu este sa schimbi permanent mediile de promovare ci sa alegi intr-un mod constient folosind fiecare mediu la potentialul sau maxim, in cel mai potrivit mod pentru brand-ul tau. Vei fi surprins sa afli ca solutia sta intr-o teorie veche de 120 ani, aparuta cu mult inaintea Internetului, teorie care, in timp, s-a transformat in ceea ce azi numim funnel de marketing.

Funnel-ul de marketing este un mod de a-ti structura actiunile de marketing si enunta cateva principii simple:

• Un potential client nu poate cumpara brand-ul tau inainte sa il cunoasca. Asta inseamna ca, mai intai, trebuie sa afle de existenta lui, iar acesta sa ocupe la nivel de perceptie pozitionarea propusa. Aceasta este faza de vizibilitate.

• Apoi, potentialul client trece prin faza in care are de ales intre brand-ul tau si o serie de alti competitori. In limba engleza aceasta faza se numeste consideration, pe care eu am tradus-o ca faza de „influentare a intentiei”.

• Dupa aceasta faza are loc decizia de cumparare si o campanie cu mesaj de oferta este recomandata. • Pasul urmator este sa-l convingi sa repete achizitia si astfel sa devina loial brand-ului sau...

• Sa se transforme in avocat de brand si sa recomande mai departe produsele sau serviciile.

Pentru fiecare dintre aceste faze, mesajul campaniei tale trebuie sa fie diferit, la fel si modalitatea de masurare a rezultatelor. Voi aborda aceste subiecte in videoclipuri separate.

Sa revenim acum la alegerea canalelor de promovare.

In contextul mentionat, cea mai importanta informatie necesara pentru aceasta alegere sta in raspunsul la intrebarea simpla: „Ce obiectiv ai?” raportata la acesti pasi.

Vrei sa obtii mai multa vizibilitate? Sau brand-ul tau este deja cunoscut si ai nevoie sa convingi potentialii clienti de calitatile produselor si serviciilor tale in comparatie cu alternativele din piata? Ai trecut cu succes de pasii mentionati mai sus si poti face o campanie de vanzare?

Problema cea mai mare a brand-urilor este ca se concentreaza pe comunicarea proprie, adica vizibilitate, ca mai apoi sa intre direct in faza de comunicare de promotii. Aceasta eliminare a etapelor afecteaza rezultatele si te impiedica sa profiti de oportunitatile mediului online, care, prin foarte multe instrumente iti da ocazia sa afli concret in ce faza se afla fiecare potential client, astfel incat sa-i arati cel mai potrivit mesaj si sa maximizezi sansele de conversie.

Odata ce privesti strategia de marketing, inclusiv online, din aceasta perspectiva, vei vedea ca alegerea canalelor de promovare devine usoara si fireasca.

Citește transcriptul integral al video-ului de mai sus

Ai întrebări după ce ai văzut acest video?

Ca membru al Club4, vei putea transmite întrebările tale și vei primi răspuns de la Ciprian.

Dacă vrei să devii expert în construirea strategiei de promovare pentru business-ul tău, participă la cursurile din Formula de Strategie