Antreprenorii unor business-uri recent lansate sunt pusi uneori in fata alegerii de a-si crea un website sau sa aleaga sa se promoveze doar printr-o pagina de Facebook. Motivele pentru care apare aceasta intrebare sunt, pe de o parte, financiare iar pe de alta parte de eficientizare a eforturilor de management de continut si actualizare a informatiilor.
De la finalul anului 2016, cand Facebook a lansat un template nou de pagina, a devenit tot mai evident ca platforma are ca prioritate sa inlocuiasca cel putin o parte din site-urile de brand. Practic, pagina ta de Facebook are poza de profil in care poti plasa logo-ul in stanga sus, un cover care poate fi si un format video video, informatii de contact, review-uri, program de functionare, semanand foarte mult cu un website, inclusiv prin meniul de pe partea stanga vizibil pe desktop. In acelasi timp, pe dispozitivele mobile, prezenta pe Facebook este si ea, optimizata, in conditiile in care peste 60% din traficul web vine de pe telefoane sau tablete.
Exista niste categorii de brand-uri pentru care, daca nu exista suficiente resurse de investit initial, Facebook poate fi o alegere buna: in primul rand brandurile personale (liber profesionisti ca: fotografi, makeup artists, avocati, medici, consultanti, etc) dar si business-uri din domeniul HORECA sau anumite servicii.
1. Oferă posibilitatea construirii unei comunități si alte mecanisme de viralizare. Spre deosebire de un website a carui functii de comentarii sau de recomandare sunt, in general, nefolosite, optiunile de interactiune sociala ale Facebook au eficienta dovedita.
2. Au acces la metode de targetare segmentate si eficiente. Vorbesc intr-un video separat despre aceste metode, pentru mai multe informatii il poti accesa.
3. Au sectiuni de articole gata construite si nu este necesara dezvoltarea unui blog separat.
4. Au interactivitate mult mai mare decat un website si ofera social proof. Faptul ca sute, mii sau mai multe persoane urmaresc sau apreciaza brand-ul tau este de natura sa faca diferenta in decizia de cumparare.
5. Nu necesita cunostinte de programare.
6. Hosting-ul este gratuit.
7. Sunt indexate in Google. Chiar daca nu ai un website, brand-ul tau va fi vizibil in motoarele de cautare.
Sa-ti construiesti identitatea online prin intermediul unei pagini de Facebook nu inseamna ca nu este recomandat sa nu-ti creezi un site sau sa nu cumperi domeniul web aferent brand-ului tau. Poti sa cumperi domeniul web si, pana in momentul in care ai nevoie de un website, sa redirectionezi acest domeniu catre pagina de Facebook.
In plus, trebuie sa fii constient ca te supui termenilor si conditiilor platformei. Pagina de Facebook nu este proprietatea exclusiva a companiei tale si te poti astepta ca aceasta sa nu fie pe termen nelimitat 100% sub controlul tau.
Citește transcriptul integral al video-ului de mai sus
Ca membru al Club4, vei putea transmite întrebările tale și vei primi răspuns de la Ciprian.
Daca vrei sa devii expert in Social Media, participă la cursurile Formula de Strategie în Social Media și la Formula de Implementare în Social Media.