Facebook Lead Ads – cum sa vinzi fara sa ai un website

Formula de Strategie

Facebook Lead Ads – cum sa vinzi fara sa ai un website
play icon

Video transcript

Specialistii de marketing sau antreprenorii se gasesc des in situatia de a dori sa simplifice procesul catre cumparare sau sa ajunga mai rapid la potentiali consumatori si sa le influenteze decizia de cumparare.

Alteori sunt pusi in situatia de a obține rezultate printr-o campanie fara ajutorul unui website care pote fi greu de adaptat pe dispozitivele mobile sau este, pur si simplu, ineficient.
In acest context, recomandarea mea este folosirea unor tipuri de campanii speciale, care sunt rar utilizate de specialisti.

Campaniile de tipul Facebook Lead Ads solutioneaza astfel de probleme. Acestea sunt campanii de Facebook asemanatoare cu cele de Website Clicks cu singura exceptie ca destinatia in care este trimis consumatorul este un formular, special creat in interfata de Facebook, in locul site-ului de band.

Practic, utilizatorii vad o reclama pe Facebook, dau click pentru mai multe informatii si apoi sunt rugati sa introduca date de identificare pentru a fi contactati ulterior de catre compania ta.

Cel mai mare avantaj este acela ca Facebook precompleteaza informatiile. Daca utilizatorul are deja introduse in contul de Faceboook email-ul, telefonul si data nasterii, de exemplu, sistemul trage automat din cont aceste date, iar potentialul tau client mai are de introdus doar campurile ramase.

Un alt mare avantaj este faptul ca Facebook are mai multa credibilitate in fata clientilor decat brand-ul tau, consumatorii fiind mult mai dispusi sa impartaseasca informatii de contact in interfata retelei sociale decat pe website-uri de brand. Rezultatul duce la costuri pe achizitia de lead-uri de pana la 3-4 ori mai mici decat in lead generation-ul clasic.

Faptul ca un website nu este necesar face acest tip de campanii foarte potrivit pentru atingerea obiectivelor de vanzare cu rezultate pe termen scurt.

Un alt avantaj al acestor campanii este ca sunt de natura sa creasca ratele de conversie din lead in vanzare datorita faptului ca un reprezentant de vanzari al brand-ului va putea inchide mult mai rapid o vanzare decat cazul in care utilizatorul este lasat sa finalizeze singur pe website o comanda. Mai mult decat atat, reprezentantul de vanzari, in cazul unui funnel de marketing cu probleme de conversie, are ocazia sa identifice, la telefon, posibilele motive pentru rata de conversie slaba prin discutie cu potentialii clienti.

O ultima recomandare pe care ti-o fac pe acest tip de campanii, este sa pui mereu cel putin o intrebare de validare sau un camp suplimentar, pe langa datele de contact generice pe care Facebook le poate precompleta. Acest lucru filtreaza aplicatiile irelevante si, in plus, face pre-calificarea lead-ului pentru echipa ta de vanzari.

Cursul de Strategie de Facebook Ads contine informatii despre toate tipurile de campanii care se pot crea si despre cum se poate adapta mai usor fiecare tipologie de campanie la obiective de marketing complexe. In timp ce cursul de implementare de Facebook Ads te poate invata, practic, care sunt elementele tactice de care e bine sa tii cont la crearea si optimizarea campaniilor.

Citește transcriptul integral al video-ului de mai sus

Ai întrebări după ce ai văzut acest video?

Ca membru al Club4, vei putea transmite întrebările tale și vei primi răspuns de la Ciprian.