Cum sa folosesti la potential maxim reclamele pe Facebook

Formula de Promovare

Cum sa folosesti la potential maxim reclamele pe Facebook
play icon

Video transcript

Facebook este cea mai populara retea sociala din Romania si locul in care consumatorii isi petrec o mare parte din timpul lor virtual. Reach-ul enorm de aproape 10 milioane de conturi si raspandirea uniforma geografic la nivelul intregii tari fac din Facebook un instrument de marketing indispensabil.

Problema este, ca multe companii nu utilizeaza la porential maxim acest instrument, folosind optiuni de targetare prea generice sau nestiind toate functiile oferite de reclamele pe Facebook.

In acest video vei vedea cateva posibilitati de targetare mai putin intuitive ale instrumentului Facebook Ads pentru a te ajuta si incuraja sa le descoperi pe cele utile pentru strategia ta de promovare online.

Voi incepe cu targetarea unei categorii de public cu nevoi specifice in multe arii legate de servicii si care, in acelasi timp are un potential financiar ridicat pentru multe brand-uri. Si anume expatii. Folosind interfata de Facebook Ads, cu filtrul de varsta 25 – 60 ani, aflam ca exista, in Bucuresti si imprejurimi, aproximativ 120.000 de persoane cu cont de Facebook care se incadreaza in aceasta categorie.

In campaniile media, una dintre provocarile mari ale specialistilor de marketing este sa identifice si sa arate reclame consumatorilor pe criteriul castigurilor financiare. Acest lucru este imposibil in mod direct, insa Facebook vine cu un inlocuitor foarte apropiat: tipul de smartphone detinut. De exemplu, exista in Bucuresti si imprejurimi, peste 100.000 de persoane intre 25 si 60 ani care detin un dispozitiv de tip iPhone. Aceasta informatie este un indicator care se poate corela usor cu castigurile financiare. Ce aduce in plus Facebook fata de alte platforme de reclame este certitudinea informatiei care, astfel, devine foarte valoroasa pentru un specialist de marketing care cauta sa-si identifice consumatorii.

O alta optiune interesanta de targetare pe care Facebook o ofera este aceea de a identifica persoanele care calatoresc. Alegand optiunea „People travelling in this location” si selectand limbile germana, italiana, spaniola si franceza, de exemplu, putem arata reclame doar celor aproximativ 5.000 de turisti vorbitori ai acestor limbi care se afla in acest moment in Bucuresti.

Cu optiunea de targetare „Life Events -> Anniversary within 30 days” putem afisa reclame persoanelor in perioada in care isi aniverseaza relatia.

Un alt exemplu este acela ca se pot targeta nu doar interese generice ci si inclusiv nume de brand-uri care ajung sa fie suficient de populare. Un nou exemplu din industria de anvelope: Bridgestone, Continental, Firestone, Goodyear sau Pirelli. Observam, astfel, ca nu doar putem face identificari precise de audiente ci ca asta ne permite si o personalizare avansata a mesajului de marketing pentru o relevanta sporita a reclamei.

Exista sute de posibilitati de targetare pe Facebook mai putin cunoscute specialistilor de marketing pe care le prezint in detaliu mai ales in cele doua cursuri legate de Facebook din cadrul Formulei de Strategie si in cursul de Implementare de Facebook Ads.

Daca exemplele te-au facut curios sa afli ce informatii detine Facebook despre tine iti recomand sa vizitezi si link-ul: www.facebook.com/ads/preferences.

Citește transcriptul integral al video-ului de mai sus

Ai întrebări după ce ai văzut acest video?

Ca membru al Club4, vei putea transmite întrebările tale și vei primi răspuns de la Ciprian.